Stor guld stjärna till både Cherz och Chex som båda två tog ett stort steg framåt i utvecklingen förra veckan  känns det som! 


Chex, är äntligen helt frisk och har kommit igång ordentligt. Hon behöver mer kondis då hon inte orkar så mycket än, men senaste dagarna har hon varit himla fin och söker äntligen lite stöd och har en ärlig bjudning. Hon rör sig så himla stort i alla gångarter så är lite svårt att få ihop det ibland!

Men det bästa av allt är att på en bra dag nu så tar det inte ens 5 min att sitta upp. Igår hängde Moa på henne bara en gång och sen la över benet direkt - inget sadeltvång alls! Innan hon kom hit så gick det ju alltså inte alltid ens att sadla henne och hon tvångade vid varje uppstittning.

Vi har lagt ner så sjukt mycket tid på det här, 85% av ridpassen på henne så långt har varit 40 min uppsittning och typ 5 min ridning. Nu gör vi tvärt om istället och det känns som det största framsteget!

Cherz, är ju lika okomplicerad och ambitiös som vanligt! Har hoppat en gång till med ryttare utan problem, och jag försöker nu även rida ut henne så fort jag har tryggt sällskap!

I helgen red jag med Alice till terrängbanan där vi travade runt och även igenom vattengravarna! Hon är så fantastisk Cherz och typ aldrig suttit på en häst som har så stort förtroende för ryttaren. Tycker hon något är läskigt så blir hon tveksam men lyssnar direkt om man säger till henne att gå på. Vi gick till och med först förbi "läskiga" saker! Hamnar hon rätt så kommer hon gå långt, fina cherzan! 

Så ja, väldigt duktiga små hästar och fortfarande så glad och tacksam över förtroendet att få ha dem här. Nästa vecka är dock planen att de ska ut på annons, och trots att det ska bli spännande att följa dem vidare så kommer det kännas i hjärtat när de åker! ❤


Trött men nöjd Cherz på väg hem från terrängbanan!
Fina Chex! Som ser typ stor ut när Moa sitter på men hon är alltså typ 163cm hög bara och ganska nätt!
Kommentera 0
Visa fler inlägg