Framtid och så

Publicerat i: Allmänt
Ja, 3 år av skola. 3 år av ett planerat, hestigt, fantastiskt liv där man inte behöver planera så mycket framåt utan skolan bestämmer det åt en. 

Tänk att tre år kan gå så fruktansvärt snabbt. Innan jag skulle börja hippologen tänkte jag att "jag vet ju att jag vill jobba med hästar nu iallafall, och nu har jag tre år på mig att komma på exakt vad jag vill göra".

Nu står man här, med 5/6 av utbildningen klar. Några få månader, sen står man där, utan att ha tryggheten i att skolan bestämmer hur vardagslivet ska se ut. Vad händer då då? 

Jag vet inte! Och jag hatar att inte veta det. Jag gillar planering, gillar att ha konkreta mål. Hatar den här ovissheten och osäkerheten som smyger sig på mer och mer för varje vecka just nu.

Vill jag vara kvar här på Strösmholm? Eller vart i det här landet vill jag egentligen bo? Vill jag jobba i stall? Vill jag jobba med unghästar? Som beridare? Eller vill jag jobba som ridlärare med en trygg inkomst? Vill jag gå någon mer utbildning? Är det viktigare att göra något man tycker om, eller något som ger en säker inkomst? Hur viktigt är pengar? Vad vill jag egentligen? Vad vill jag just nu? Vad vill jag om ett år? Vart ser jag mig sjölv om 5 år? Hur vill jag göra med hästarna? Sälja chatzy? Behålla Cherz? Köpa henne? Inte äga någon häst alls? 

Så mycket frågor. Och alla dessa frågor ska jag kunna besvara om några månader. Hua..

(null)


Kommentera 1
Visa fler inlägg